Nyakunkon a téli gumira való átállás szezonja, ami rengeteg kerékprobléma kijavítását is jelenti az autószervizeknek. Ha éppen egy olyan szervizben dolgozunk, ahol az előző kerékszerelő eszközzel már képtelenség kiszolgálni az igényeket az év végi időszakban, akkor írunk ide pár ajánlást, hogy mire is érdemes figyelni egy új gumiszerelőbe való beruházáskor.

  1. Állítási funkciók: az egyszerűbb gépek csak egy beállítással rendelkeznek, amivel nem lehet igazán jól kezelni a különböző típusú abroncsokat. Érdemes állítható tulajdonsággal rendelkező kerékszerelőt beszereznünk, így könnyedén tudunk majd kezelni szinte minden modellt.
  2. Rásegítő rendszerek jelenléte: a csak mechanikus, hagyományos kialakítású gépek gyorsan amortizálódnak a súrlódás következtében, főleg a megterhelt időszakokban. Érdemes valamilyen rásegítő rendszerrel (sűrített levegős vagy olajos) bíró eszközt beszereznünk.
  3. Az oldallapát strapabírósága: ez a része a gépnek a legtöbbet használt és érintkezésbe kerülő tartozék. Válasszunk olyan típust, ami erős fémből készül és nem spórolták ki belőle az anyagot. Ezek lesznek igazán ellenállóak.

Ha további tippeket szeretnénk megtudni a kerékszerelő eszköz beszerzéséről, érdemes elolvasnunk a Tools Control cikkét a témában.

kerékszerelő eszköz