szakácsruha

Az éttermek közti minőségbeli verseny magasabb, mint valaha volt. Már nem elég annyi, hogy az étel legyen minél finomabb, hanem a szemet is el kell kápráztatni. A tálalásnak, a díszítésnek, de még az eszközöknek is minél jobban kell mutatnia. Ugyanígy igaz az, hogy már nem csak a pincérnek kell végig fessnek maradnia, hanem a szakácsnak is egésznap igényesen kell mutatkoznia, mégha a körülmények igencsak nehezítik ezt. Fontos, hogy a konyhán dolgozók mindenképp a legminőségibb szakács munkaruhát hordják, amely amellett, hogy igényesen nézz ki, hosszútávon is strapabíró. Az éttermek közt is egyre inkább kezdenek elterjedni a nyitott konyhák. Ez látványos tudd lenni, és garanciát ad arra, hogy a tálalt étel kemény munka árán kerül az asztalra. Amennyiben viszont nem kívánatost látnak a vendégek, pl. igénytelen munkaruhát visel a szakács, negatív hatásai lehet.
A cikk elején említettük, hogy a verseny egyre hatalmasabb az éttermek között. Ebből adódóan már nem feltétlen elég a jó megjelenésű munkaruha. Az igazi prémium éttermekben a konyhán dolgozók logózott szakácsruhát viselnek. Akár több ruhadarabon is, pl. szakácskabátokon, szakácspólókon, szakácssapkákon is megtalálható a vendéglátó logója. Ezzel is erősítik a brandet, a vendégek tudatalattijában is jobban meg marad az étterem neve és logója. A hosszútávú sikerhez pedig elengedhetetlen az erős márkaérték.